• Stap 1 Kavels aanmaken

  Veiling Solutions heeft een eenvoudige CMS, waar u de kavels handmatig en via een Excel bestand kunt importeren. In Excel geeft u onder andere de winkelprijs, het soort kavel, start veiling, de sluiting van de veiling en het beeldmateriaal aan. U kunt de kavels ook aan specifieke veilingen en categorieën koppelen.

 • Stap 2 Veiling aanmaken

  Voorafgaand aan het importeren van de kavels kunt u de veilingen met bijbehorende categorieën aanmaken. Per veiling kunt u de start, sluiting, kijkdag, ophaaldag en overige toelichtingen aangeven. Wanneer u het Excel bestand importeert worden de kavels onder de vooraf aangegeven veilingen en categorieën geplaatst. U hoeft dus niet alle kavels apart aan te maken, maar deze mogelijkheid is wel aanwezig. Met CMS kunt u uw content van de website gemakkelijk aanpassen.

 • Stap 3 Dashboard

  Via het overzichtelijke dashboard heeft u inzicht in alle statistieken van uw website. De bezoekers, nieuwe registraties en biedingen worden onder andere bijgehouden. Ook zijn de statistieken per veiling en kavel inzichtelijk. U weet precies hoe veel biedingen er zijn gedaan en hoeveel opgeld met de veiling is verdiend. Natuurlijk zijn er nog veel meer gegevens beschikbaar, dit is slechts een kleine selectie.

 • Stap 4 Het Gunningproces

  In het gunningproces bepaald de opdrachtgever of er een kavel wordt gegund. Na het sluiten van de veiling wordt het hoogste bod, van de kavel, aan de opdrachtgever doorgegeven. De opdrachtgever beslist of de kavel wordt gegund. Indien een bepaald minimum bedrag niet wordt gehaald kan de opdrachtgever besluiten om de kavel niet te gunnen. Als een kavel wel is gegund, zal de bijbehorende PDF factuur automatisch worden aangemaakt. Deze factuur kunt u per mail naar de bieder verzenden.